Fotografie op het spoor Volledige grootte weergeven

Fotografie op het spoor

[Uquilair, FOTO2021] Fotografie op het spoor

Meer details

160535

Wat betekent dit sein? Meer informatie >>

Verwacht: Juni 2021

€49,95

Eindelijkeen boek met een selectie van de mooiste spoorwegfoto’s van de bekendefotograaf Roef Ankersmit die al 65 jaar naam maakt met spoorwegfotografie ophet spoor.

 

Het272 bladzijden dikke boek bevat foto’s van de spoorwegen in Nederland die RoefAnkersmit vanaf 1955 heeft gemaakt. Daarbij ligt de nadruk op de eerste twintigjaar. De foto’s zijn ingedeeld op onderwerp en bij elke is een kortebeschrijving opgenomen. Op deze wijze krijgt de lezer een beeld van hoe hetspoor in die tijd functioneerde en hoe het was opgenomen in de omgeving. Denadruk ligt op het goederenvervoer omdat dit in de loop der jaren grondig isveranderd. Bij het reizigersvervoer wordt een aantal diensten getoond die in deloop der jaren veel veranderingen hebben ondergaan, niet alleen qua materieelmaar ook qua dienstregeling. Het boek wordt afgesloten met foto’s van diverseonderwerpen, zowel wat betreft goederenvervoer als plaatselijke situaties diein de loop der jaren grondig zijn veranderd.

 

Ditalles wordt met zo’n 600 foto’s, waarvan ruim 100 in kleur, zichtbaar gemaakt.Rond 500 foto’s zijn gemaakt vóór 1975.