Wij gaan voor het WERELDRECORD langste Märklin my world modelbaan!

Doe jij ook mee? We maken er samen een prachtige tijd van...
Een wereldrecord voor de jeugd!

Op 17 december 2017 wordt er geprobeerd het eerste wereldrecord voor Märklin “My World” te vestigen. Op die dag willen wij met tenminste 100 C-TRAK modules een jeugdbaan opzetten van ruim 25 meter lang!

De locatie

De recordpoging vindt plaats in de Hanzehal te Zutphen tijdens de Modelspoorbeurs. Het hele weekend zal een deel van de baan aanwezig zijn zodat jeugd het hele weekend kan rijden. Verder zullen er ook knutselactiviteiten zijn. Het permanente deel van de baan, dat zowel op zaterdag 16 als 17 december is te bewonderen, wordt gebouwd door modelspoorverenigingen uit het hele land.

Hoe word ik onderdeel van het wereldrecord?

Vanaf september zullen er bij ons in de winkel activiteiten zijn om zelf C-TRAK modules te bouwen.
Iedere volwassene die een standaard rechte C-TRAK module meeneemt op 17 december krijgt gratis toegang tot de beurs, een kind mag ook gratis mee.

’s Middags wordt de baan opgebouwd tot zijn maximale lengte. Kinderen mogen er uiteraard op rijden en krijgen een bewijs van deelname bij de recordpoging.

C-TRAK workshops bij Bentink Modelspoor

De jeugd heeft de toekomst! Dat geldt ook voor modelspoor. Daarom organiseren wij bij ons in Apeldoorn ook knutselsessies voor de jeugd in samenwerking met Modelspoorclub Deventer, en wel sessies op verschillende zaterdagen en één sessie op meerdere woensdagmiddagen.

Wat ga je precies doen

Kennismaken met de meest veelzijdige hobby, vooral door zelf te doen. Je krijgt een modulebakje om een klein stukje modelspoorbaan mee te maken, met gras, bomen, een weggetje en eventueel een gebouwtje. Je kunt helemaal je fantasie de vrije loop laten. Uiteraard zijn er trainers aanwezig om je te leren hoe je dat doet. Aan het einde van de sessie leggen we de bakjes aan elkaar, zodat er met het baantje gereden kan worden.

En dan…

Dat bakje kan het begin zijn van een mooie baan thuis. Je bent op de juiste plek om er meer van te leren. Maar er is meer! Met je bakje kun je op 17 december meedoen aan het wereldrecord voor een jeugdbaan. Die dag worden minstens 100 van die bakjes gekoppeld tot een enorme spoorbaan. Daar wordt uiteraard ook gereden met treinen. 

Wat krijg je

Een sessie knutselen kost € 15,00. Daarvoor ben je een ochtend of middag lekker aan het knutselen en leer je alle tips en trucs van de trainers. Uiteraard krijg je wat lekkers en te drinken.

Het C-TRAK workshoppakket bestaat uit:

- Een C-TRAK modulebak van populierenmultiplex 53 x 53 cm, 
- Materiaal om jouw bak mee te versieren, zoals gras, bomen en bebouwing,
- Rails


En natuurlijk een vrijkaartje voor je (groot-)ouder en jezelf voor de modelspoorbeurs op 17 december 2017 (sowieso een leuk dagje uit) en een diploma van je eerste wereldrecord!

Er kunnen maximaal 8 kinderen per sessie meedoen, vol is vol! Kinderen vanaf een jaar of 4 kunnen samen met een volwassene meedoen. Er is niet echt een maximum leeftijd; ook voor oudere kinderen is het leuk om een baantje te bouwen in een inspirerende omgeving.


Deze recordpoging is een initiatief van de Modelspoorclub Deventer (MSCD) en de organisatie van de Modelspoorbeurs Zutphen, met bijdragen van de NMF, Bentink Modelspoor, My play world, De Kleine Benelux en Märklin.

workshop scenery workshop airbrush Workshop PC

 

Heeft u vragen over deze pagina?
Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier.